POTAPLJANJE NA JUGU

prodive-maribor2

POTAPLJANJE NA JUGU

ŽELJA VSAKEGA POTAPLJAČA JE POTAPLJANJE NA JUGU RDEČEGA MORJA! St. John’s na skrajnem jugu Rdečega morja v Egiptu od 15. do 22. septembra 2018. Septembra se odpravljamo na enega najlepših potapljaških safarijev Rdečega morja, na skrajni jug Rdečega morja – St. John’s, ki je najjužnejša točka za potapljanje v Egiptu.

Medtem ko je pri nas v septembru vroče poletje le še lep spomin, na skrajnem jugu Rdečega morja še vlada prava poletna vročina. Rdeče morje ima 28 do 31 stopinj, zrak pa med 30 in 35. Naša ladja meri 36 metrov, ima udobne dvoposteljne kabine z lastno prho in straniščem … Vsak dan lahko opravimo štiri potope.

Raj na zemlji – oz. na morju! Oddih v pravem pomenu besede, nadvse ustrežljiva posadka nam je na razpolago domala štiriindvajset ur na dan. Pred vsakim potopom inštruktorji opravimo briefing, ponazorimo in razložimo, opozorimo, na kaj biti pozoren. Tukaj bomo morda videli želvo, tam moreno, tukaj morda morsko kravo, morskega psa, barakudo, napoleona, manto … – če neverjetnih koral in drugih milijonov različnih vrst rib sploh ne omenjamo! Ko se enkrat potopimo v Rdeče morje, se nam zdijo druga bližja morja kakor črno bela televizija v primerjavi z barvno … Dovolj je, da se spustimo v globino in že se okoli nas odvija popolnoma drug, živopisan svet razkošnega in neokrnjenega morskega življenja.

Potapljaška pot se bo pričela na Letališču Jožeta Pučnika – Brnik, od koder bomo poleteli do mednarodnega letališča Hurgada. Po opravljenih carinskih formalnostih nas bo avtobus odpeljal do pristanišča v Hurgadi, kjer se bomo vkrcali na ladjo za cel teden in na poti dosegli skrajno južno točko St. John’s. Dnevno so predvideni in se lahko opravijo trije dnevni in en nočni potop, skupno predvidenih od 18 do 20 potopov. Potopi so primerni za odgovorne potapljače vseh potapljaških kategorij. Zaradi višje sile ali dogovora lahko pride do sprememb. Ladjo zapustimo v pristanišču Port Ghalib, od koder se odpeljemo v Hurgado, kjer preživimo sproščujoč zadnji dan. Sledi povratni let iz Hurgade na Brnik.

Obvezno: Vsak potapljač mora imet POTAPLJAŠKO zavarovanje DAN ali Coris z vključenim rizikom potapljanja

VSE PRIJAVE IN VEČ INFORMACIJ:

Bojan Majcen // m: 041 60 18 18 ali v prostorih PRODIVE kluba v Mariboru.

Nekaj fotografij iz safarijev na Rdečem morju si lahko ogledate na www.prodive.si v foto galeriji.

ČE SI ZA, POKLIČI TAKOJ IN POTRDI SVOJE MESTO!

Prijave so možne samo do zasedbe prostih mest!

Prijava je potrjena ob plačilu akontacije. V primeru višje sile se plačana akontacija vrne!

Akontacijo prineseš ali nakažeš na sedež kluba.

Ob prijavi je potrebna OBVEZNO predložiti barvno kopijo potnega lista v jpg formatu in dobri ločljivosti, kraj in poštno številko bivališča v potnem listu, tvojo potapljaško kategorijo in število potopov. Potni list mora biti veljaven ob vstopu v Egipt vsaj še šest mesecev!

Bojan Majcen
SSI – Master Instruktor
041 – 60 18 18
info@prodive.si
www.belindasport.si