ZAKAJ TEČAJ OPEN WATER DIVER?

Kot certificiran potapljač, se boste lahko s svojim sopotapljačem samostojno in varno potapljali kjerkoli na svetu do globine 18m ...

otroci med 12 in 15 leti – JUNIOR OPEN WATER DIVER – 18m globine s certificiranim odraslim ali Profesionalnim potapljačem in maximalno 2 potopa na dan

OWD – od 15. leta naprej

 


KAJ POTREBUJEM ZA ZAČETEK TEČAJA?

Vsak, ki je dobrega zdravja, kondicije in rad preživi veliko časa v vodi se lahko udeleži potapljaškega tečaja.


KAJ MORAM STORITI?
Čim prej obiskati začetni tečaj OWD, pri katerem boste spoznali vse osnove potapljanja in dodobra spoznali potapljaško opremo.


KDAJ SE PRIČNEJO TEČAJI?
Tečaji potekajo čez vso leto pri minimalni udeležbi štirih tečajnikov. Nudimo vam tudi tečaje za posameznike po dogovoru.


KAJ POTREBUJEM ZA ZAČETNI TEČAJ?
Dobro voljo in nekaj prostega časa
Kopalke in brisačo
A, B,C opremo (masko, dihalko in plavuti)


KDAJ LAHKO NADALJUJEM ?
Po opravljenem začetnem potapljaškem tečaju OWD in minimalno dvajsetimi potopi se lahko udeležite nadaljevalnega tečaja SPECIALNOSTI, kjer boste pridobili še več potapljaških izkušenj in spoznali nove ljudi.


KRATEK OPIS IN POTEK TEČAJA OWD
Tečaj je vsebinsko razdeljen na štiri dele:

  • Informativni sestanek v klubski predavalnici, kjer uredimo vse potrebno za pristop k tečaju, klubski prostori se nahajajo v samem kopališču PRISTAN.
  • Teoretičen del, ki je razdeljen na 6 lekcij in pisni test
    Predavanje s pomočjo DVD-ja, projektorja in velikega platna minimalno 18 do 24 ur, po predhodnem učenju doma. Vsa predavanja se izvajajo v novi klubski predavalnici.
  • Potopi v zaprtih vodah
    V kopališču Pristan 4 do 5 vstopov na bazen (min. 7 vaj). Vaje se izvajajo v bazenih globine od 1. do 4. metrov. Skupno 12 do 15 ur.
  • Potopi na morju
    Štirje potopi do maksimalne globine 18 metrov se opravijo čez vikend na morju (min. 7 vaj)


V ceni tečaja je vključena vsa potrebna literatura OWD v slovenskem jeziku (knjiga, potapljaški dnevnik, torbica z logom SSI za knjige in potovalne dokumente, nalepka potapljač za na avto), teoretična predavanja, obisk in vaje v bazenu, prav tako pa po uspešno opravljenem tečaju na morju vsak tečajnik prejme takoj mednarodno potapljaško izkaznico, diplomo in že se lahko potaplja kjerkoli po svetu do globine 18 metrov.

VSAK POTAPLJAČ PREJME PRI PODELITVI IZKAZNICE TUDI SPOMINSKO POTAPLJAŠKO MAJICO!