Uvodno branje v potapljanje

Z vpisom v tečaj potapljanja si naredil/a prvi korak na dolgi poti nepozabnih dogodivščin, ki te bodo spremljale skozi vse življenje na poseben način, popolnoma drugačen od tvojega načina življenja.

Vedno nekaj novega, neponovljivega. Spremenil se bo tvoj način zaznavanja okolice, spoznavanja in celo način dihanja. Vendar pa boš lahko še vedno svobodno izražal/a svojo voljo do prostosti. Za nekatere ljudi je podvodni svet ‘nekaj sovražnega’, kot na primer gorske višine ali prostor med planeti. Za nas potapljače pa je podvodni svet pravi raj, kjer lahko pozabimo na stres sodobnega načina življenja in občutimo še neokrnjeno, od človeka nezaznamovano naravo, ki nam omogoča stik s podvodnimi živalmi. Z znanjem, ki ga boš osvojil na tečaju potapljanja, boš tudi ti postal del tega čudoviteg podvodnega sveta.

Naučil se boš bolje spoznati samega sebe, povečati samokontrolo na najvišjih možnih ravneh, preizkusil se bos v različnih situacijah in se jih naučil premagati v vsakem trenutku. Skupaj z drugimi tečajniki boš oblikoval skupino popolnih avanturistov, ki bo sposobna premagati najbolj zahtevne naloge in bo zato osvojila nagrado, ki je za mnoge nepredstavljiva: raziskovanje podvodnega sveta le nekaj korakov stran od stanovanja. Pripravi se, dogodivščine že trkajo na tvoja vrata!

Mogoče boš pomislil da pretiravamo. Spoznal boš, da ti SSI tvoja šola za učenje potapljanja, predstavlja samo dejstva ne pa mnenj. Ali veš, kateri je prvi tečaj, ki ga mora opraviti astronavti? Tečaj potapljanja! Kajti med astronavti, ki raziskujejo vesolje in potapljači, ki se potopijo iz lastnega veselja je namreč veliko podobnosti. Oboji se znajdejo v svetu brez sile težnosti. Tako lahko “poletijo” iz enega v drugi kraj,ne da bi pri tem uporabili pot, ki bi jo bilo potrebno prehoditi ali prevoziti.

Tako potapljači kot astronavti vstopijo v prostran, še ne poznan svet, kjer se odkritja in raziskovanja vrstijo kot po tekočem traku – vsak dan tudi naključno. V teh svetovih smo podvrženi pristiskom in drugačnim temperaturam, kot smo jih sicer vajeni, zato potrebujemo posebno opremo za dihanje.

Kaj raziskuje naš svet od sveta astronavtov, da bi našli “tujca”, morajo astronavti ali roboti premagati izredno velike razdalje v praznem vesolju, med tem ko podvodni svet kar prekipeva od življenja. Iz morja so prišle vse znane oblike življenja, ki danes naseljujejo planet Zemlja, zato bi se le-ta moral imenovati “voda”. Znanstveniki iščejo vodo, to dragoceno tekočino, po vsem sončnem sistemu tudi po najbolj oddaljenih planetih, saj je odločilnega pomena za življenje in za premagovanje velikih razdalj med planeti. Kot potapljač se boš lahko potapljal v jezerih, rekah, podvodnih jamah in morjih po vsem svetu, od ledenih polarnih voda do tropskih morij. V vsakem okolju pa boš doživel nepozabno srečanje.