Scuba rangers

SSI Scuba Rangers program je najbolj dodelan potapljaški program za otroke na svetu.

Šola potapljanja je prirejena za otroke od 7 do 12 let, Scuba Rangers učne ure so varne, poučujejo le posebno izurjeni Scuba Rangers inštruktorji, ki bodo vašemu otroku čudesa potapljanja predstavili na prijeten in zanimiv način.

SCUBA RANGERS filozofija

Da bi bilo vse preprosto in zabavno smo ustvarili SCUBA RANGERS zvezdo, ki označuje pet stvari, ki jih mora osvojiti uspešni SCUBA RANGER:

PRAVO ZNANJE: Ranger se mora naučiti pravil odgovornega potapljanja

PRAVE VEŠČINE: Ranger se mora naučiti in upoštevati osnovne potapljaške veščine.

PRAVA OPREMA: Ranger mora poznati osnovno potapljaško opremo in vedeti kako je treba zanjo skrbeti. Dobro bi bilo, da ima svojo opremo za potapljanje na vdih. 

PRAVE IZKUŠNJE: Ranger naj se redno potaplja, upošteva predpisane omejitve in nadaljuje z učenjem o potapljanju in podvodnem raziskovanju.

UČENJE: Scuba Ranger se začne učiti že pred vstopom v vodo, seznani se z idejo o potapljanju, pomaga vrstnikom in spoznava potapljaško opremo.

Učenje je razdeljeno na pet delov. Otroci se naučijo veščin in potapljaške teorije, ki ju potrebujejo, da bi postali varni in uspešni potapljači, ki se potapljajo v zabavnem in varnem okolju.

Spodbudite otroke, da se povzpnejo po Scuba Ranger lestvici! Ranger si lahko zaveže trak okoli dihalke za vsak nivo, ki ga osvoji, kar prispeva k njihovemu občutku uspeha.

Rdeči Ranger – Otroci pokažejo svoje znanje plavanja in se naučijo plavati z masko, dihalko in plavutmi. Poudarek je tudi na pomoči drugim otrokom. In najbolj pomembno, tako se zabavajo!

Beli Ranger – Bodočim potapljačem je predstavljena potapljaška oprema. Čemu služi posamezen kos opreme in kako ga uporabljamo. Nato gredo Rangerji prvič v bazen.

Modri Ranger – Rangerji se naučijo novih potapljaških vaj, ko je na primer lebdenje na vodi.

Srebrni Ranger – Otroci imajo na sebi potapljaško opremo in se pod vodo igrajo ter vadijo potapljaške tehnike, ki so se jih že naučili, da povečajo zanesljivost.

Demonstrator Ranger – Vaš ponosen otrok lahko “uči” potapljanja starše, brate in sestre ter prijatelje in jim demonstrira vse potapljaške veščine, ki se jih je naučil.scuba2

Tečajnina zajema literaturo, predavanje, bazenski del, mednarodno SSI izkaznico in diplomo. Tečaj bo razdeljen na štiri sklope, skupno med 16 in 20 urami.

Več o SCUBA RANGER -ju si preberi tukaj.

KAJ POTREBUJEM ZA TEČAJ?

  • Kopalke in brisačo
  • A, B, C opremo (masko, dihalko in plavuti)
  • Imeti znanje plavanja
  • Dobro voljo in nekaj prostega časa