Rdeče morje – safari

safari

Rdeče morje – safari

Oktobra 2018 se odpravljamo na enega izmed najlepših potapljaških safarijev, na skrajni jug Rdečega morja v Egiptu.  Na skrajnem jugu Rdečega morja v septembru še pravo vroče poletje.

Od 20. oktobra 2018

Rdeče morje čisto zares osemindvajset / trideset stopinj, zrak med trideset in petintridesetimi stopinjami. Ladja dolga šestintrideset metrov, po dva v kabini, s prho in straniščem … Vsak dan štirje potopi, raj na zemlji. Turizem v pravem pomenu besede. Ko le pogledaš malce bolj nebogljeno, je že nekdo ob tebi. Za par dolarjev na dan plače, na razpolago štiriindvajset ur na dan. Pred vsakim potopom briefing. Inštruktor vse nariše in razloži. Pove, na kaj biti pozoren. Tukaj boste morda videli želvo, tukaj moreno, tukaj morda morsko kravo, morskega psa, barakudo, napoleona, manto, če neverjetnih koral in drugih milijonov različnih vrst rib sploh ne omenjam! Ko se enkrat potopiš v Rdeče morje, se ti zdijo ostala (bližja) kakor črno beli star televizor v primerjavi z barvnim. Ne veš, kaj bi sploh gledal, kaj občudoval, kam še zaplaval. Če sploh, kajti lahko lebdiš na mestu, se ne premikaš in imaš materiala za pet ur!

Potapljaška pot se bo pričela na letališču Jože Pučnik – Brnik od koder bomo poleteli do mednarodnega letališča Hurgada in po opravljenih carinskih formalnostih se vkrcali na avtobus, ki nas bo odpeljal do pristanišča na jugu, kjer se vkrcamo na ladjo za cel teden. Dnevno so predvideni in se lahko opravijo trije dnevni in en nočni potop, skupno predvidenih od 19 do 21 potopov. Zaradi višje sile ali dogovora se lahko tudi kaj spremeni.

Potapljaška ladja je dolžine 36m, širine 8.50m. Dvoposteljne kabine, individualna nastavitev klimatske naprave, wc, tuš in mini bar v vsaki kabini. Na ladji dva salona, terasa za sončenje…….

ČE SI ZA SAFARI, POKLIČI HITRO IN POTRDI SVOJE MESTO.

Prijave so možne do zasedbe prostih mest.

Bojan Majcen //             gsm 041 – 60 18 18 ali v prostorih PRODIVE kluba v Mariboru.

Nekaj fotografij iz safarijev na Rdečem morju si lahko pogledaš na www.prodive.si v fotogaleriji.