Predstavitev SSI

 

SSI-predstavitevPotapljaška šola SSI vam ponuja kompleten učni program v vseh mednarodnih jezikih, prav tako pa tudi v slovenskem jeziku in ponuja najsodobnejši način izvajanja teoretičnega dela tečaja doma s pomočjo e-učenja. Potrjevanje znanja in predavanja, pa izvedemo v učilnici s pomočjo DVD-ja in predavanja. Programi potapljaške šole SSI so skladni s standardi CE. Seznam ostalih šol, ki so članice RSTC je na internetni strani http://www.rstc-eu.org

ssi2

SSI – SCUBA SCHOOLS INTERNATIONAL
Je mednarodna, po celem svetu prisotna potapljaška organizacija, ki potapljače izobražuje in jim nudi podporo. Odlikujejo se kot inovativni vodje v izobraževanju potapljačev. Je svetovna potapljaška didaktika in edina, ki ima pod svojim okriljem izobraževanje potapljačev v vseh zvrsteh potapljanja. Tako ima področje Apneje, Rekreativnega potapljanja, Tehničnega, Emergency in Profesionalnega potapljanja. SSI ima certifikat RSTC, ki zagotavlja kakovost in ekvivalentnost potapljaških tečajev.
Cilj organizacije SSI je zagotavljanje kakovosti. SSI inštruktorji lahko poučujejo le v SSI potapljaških centrih, ki so skrbno izbrani tako da izpolnjujejo visoke standarde.
SSI je edina organizacija v potapljaški industriji s tako visokim nivojem kontrole in odgovornosti. To pomeni, da lahko zaupate vsem aktivnim članom Scuba Schools International. Zato je priporočilo s strani American Council on Education (ACE) velikega pomena za vsakega potapljača, saj ima SSI pomemben simbol kakovosti – DIVER DIAMOND.

Simbol kakovosti DIVER DIAMOND nam pove, kako je lahko resno potapljanje prava zabava, za katerega pa obstajajo štirje pogoji:

KNOWLEDGE – PRAVO ZNANJEssi
Da osvojite vsa pravila varnega potapljanja, se lahko učite s pomočjo profesionalnega sistema in vam odgovarjajočim tempom. Vaš inštruktor je vedno na razpolago in pripravljen pomagati.

SKILLS – PRAVE VEŠČINE
Osvojiti morate osnovne potapljaške veščine, kot je gibanje v vodi in uporaba potapljaške opreme. Ponavljanje vaj s pomočjo kvalificiranega inštruktorja povečuje vaše znanje.

EQUIPENT – PRAVA OPREMA
Najbolj sproščeno, udobno in zabavno se boste potapljali v kvalitetni in redno servisirani potapljaški opremi.

EXPERIENCE – PRAVE IZKUŠNJE
Z učenjem povečujete svoje znanje in izkušnje, vendar pa je glavni ključ, ki vodi do varnega in resnega potapljanja čim večje število potopov. Potapljajte se na različnih lokacijah in delite izkušnje s potapljači.

 


ZDRAVNIŠKI PREGLED:

Je priporočljiv, ni pa obvezen. Vsak tečajnik pred pričetkom tečaja izpolni izjavo o svojem zdravstvenem stanju in se udeleži potapljaškega tečaja na lastno odgovornost.

Zdravniški pregled je obvezen samo za višje kategorije. (profesionalne)