Komodo v septembru

komodo

Komodo v septembru

Septembra na novo veliko potapljaško avanturo v Indonezijo. Čarobni Bali skrivnosten Flores in Komodo so naše destinacije, ki jih bomo tokrat obiskali.  Naši glavni cilji so prelepimi potopi med mantami, sharki…. na Komodu in Baliju, nekaj časa bomo namenili tudi izletom na Floresu in v nacionalni park Komodo kjer se bomo srečali iz oči v oči z velikimi Varani

Kratek plan potovanja:

Naš ciljni kraj bo otok Flores s hotelom na plaži. Vsak dan trije potopi z hitrim gliserjem 3 x 200 konjički na vse strani Komoda med mante, sharke, velike želve… Zjutraj po zajtrku ob 9h na hiter gliser, ki je privezan tik pred hotelom in popoldan okrog 16 ure smo že nazaj v hotelu.

Na otoku Flores bomo preživeli 10 dni in od tega namenili kak dan tudi izletom po Floresu in sosednemu otoku Komodu. V načrtu je 20 potopov nekatere bomo naredili  v nacionalnem parku Komodu. Kak potop lahko naredimo tudi ob povratku na Bali preden se za zaključek premaknemo v Singapur, Bangkok, Kuala Lumpor, Južno Korejo.  (zaključek po dogovoru)

Flores je indonezijski otok, ki spada v skupino Malih Sundskih otokov. Otok Flores je imel leta 2010 1,831,000 prebivalcev. Večina prebivalcev je naseljenih v mestu Maumer. Zahodna obala je del, ki je razglašena za nacionalni park Komodo in je uvrščena na UNESCOV seznam zaradi ohranjanja flore in faune.

Bali kjer lahko ostanemo nekaj dni. Veliko je možnosti za, potapljanje na eno od lepših potopljenih ladij US Liberty, potapljanje v zaščitenem območju Premuteran na severozahodu otoka, ogled enega lepših mest Ubod v notranjosti, Sanuraja na jugovzhodni strani otoka z lepimi peščenimi plažami in na koncu še Kute z največjo peščeno surfersko plažo, kjer sledi še nakupovanje, ponočevanje… vse po dogovoru.

Bali je otok v indonezijskem arhipelagu in upravna provinca Republike Indonezije. Glavno mesto otoka in province je Denpasar. Na Baliju živi okrog 3,5 milijona prebivalcev, ki so za razliko od večine Indonezijcev, ki so muslimani, HINDUISTI. Tudi tukaj namenimo nekaj dni potapljanju, ogledom mest, templjev, nakupovanju in razvajanju.

 

Na koncu potovanja si pogledamo še kakšno prestolnico. (Džakarta, Bangkok, Singapur, Kuala Lumpor in še več je možnosti za zaključek potovanja)

 

Od 25.09. do 15.10.2018, skupni čas potovanja samo 18/20 dni, lahko tudi več.

VSE PRIJAVE IN INFORMACIJE: ŠTEVILO PRIJAV OMEJENO

Bojan Majcen // gsm 041 – 60 18 18 ali v prostorih PRO DIVE kluba v Mariboru.

Nekaj fotografij iz podobnih potapljaških potovanj si lahko pogledaš na www.prodive.si